Sidor

tisdag 8 juni 2010

I Socialistiska länder sitter de politiska ledarna och företagare sida vid sida och tecknar avtal när man ska etablera sig - och nu även i Gävle!

När man reser i Kina och andra socialistiska länder så finns det en kultur att den politiska ledaren sitter sida vid sidan med en företagare och tecknar samarbetsavtal.

Titta på bilderna i de olika medierna och fundera sedan över hur det fungerar i Socialdemokratiskt styrda Gävle. Ett företag som står på egna ben med egen verksamhet och verkar i en marknadsekonomi har inte någon som helst anledning att teckna avtal varken med stat eller kommun för en etablering. Tvärtom, lever vi i ett fritt land så man kan utan avtal med Landshövding eller kommunalråd etablera sig var man vill eller varför ska man skriva under ett samarbetsavtal eller etableringsavtal? Den frågan önskar man sig att någon journalist hade ställt idag angående det Uppsala företag som tänker etablera en verksamhet i Gävle som kanske kan ge 10 av Ericssons 1 0000 anställda jobb.

De röda partierna vill på riksnivå ta bort rutavdraget som har gett 100-tals jobb i vårt län, man vill ta bort rotavdraget och man vill införa en kilometerskatt som hotar alla jobb i länet, och man vill riva upp den överenskommelse som finns om långsiktiga energivillkor - men Carina Blank har nu skrivit under ett avtal som kan ge 10 jobb. Logiskt? Nej, men politik.

Men vi önskar självklart Uppsala företaget välkommen till Gävle och lycka till med etableringen.

4 kommentarer:

Picus.V sa...

Men sluta sura nu Beckman...

Jag minns en viss minister som dök upp som "gumman i lådan" när SAAB, GM och Spyker hade kommit överens.

Du behöver inte vända på allt till något negativt så fort Gävle kommun gör någonting.

Lars Beckman sa...

Gå in på allabolag.se och sök på företaget som ska etablera sig.

PEJ sa...

"Ett företag har inte någon som helst anledning att teckna avtal varken med stat eller kommun för en etablering."

Hur är det med företag inom välfärdstjänsterna ?? Ska de också ha "fri" etableringsrätt och styra och ställa som de vill ??

"10 jobb" - jag tror AB och GD rapporterade om 3-500 jobb. Men det är klart, ett nytt företag som vill etablera sig i Gävle passar inte in i Moderaternas förvrängda bild av Gävle som en företagsfientlig kommun....... Då måste man göra det där lilla extra för att förvränga lite till.
Patetiskt, Lars - rent av patetiskt.

Lars Beckman sa...

Företagsledaren var mycket tydlig. Max 10 jobb.

Det är jättebra att företag etablerar sig och det vore ännu bättre om befintliga företag tyckte att det var ett bra företagsklimat i Gävle. Inte för företagen - för de klarar sig alltid - utan för alla de som är arbetslösa som skulle kunna få ett jobb i riktiga företag om företagsklimatet i Gävle var bättre.