Sidor

lördag 19 juni 2010

För Gävle kommuns socialister var det viktigare att skicka gratulationstelegram till kommunister i Sovjet än att uppvakta Victoria!

Rolf Nylander har skrivit en riktigt bra insändare i Arbetarbladet idag som jag återger nedan. Enligt dagens nummer av DN så var det cirka 80 % av Sveriges kommuner som uppvaktade Kronprinsessan Victoria och Daniel men Gävle kommun var inte med. Som vanligt blev Gävleborna alltså utskämda av den socialdemokratiska partiledningen.Varför inget bröllopstelegram?

RelateratRepresentanter för kommunledningen i Gävle är inbjudna till Victoria och Daniels bröllop. De tänker inte delta. Det kan man förstå.De har förmodligen mycket viktigare saker för sig.Det som är mer oförståeligt är att de styrande i Gävle (Socialdemokraterna) inte ens tänkter uppvakta Victoria och Daniel med ett bröllopstelegram.Det är lite förvånande eftersom man tidigare visat att man gärna skickar telegram.När den sovjetiske diktatorn Breznjev avled av en hjärtattack skickade den dåvarande kommunledningen med Håkan Vestlund i spetsen ett kondoleanstelegram till Sovjetunionen, en av 1900-talets stora mördarnationer. Men det är klart, för Gävles kommunledning är det naturligtvis viktigare att skicka kondoleanstelegram till kommunistiska diktaturer än gratulationstelegram till det svenska kungahuset.

Rolf Nylander

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, du menar som när MUF sjöng de där visorna om Lisbeth och Olof Palmes promenad till biografen.

Du får tycka vad du vill i frågan, och det gör du ju. Men lite självkritik kan vara bra när du skriver i din blog.