Sidor

onsdag 23 juni 2010

Floskler står som spön i backen i intern kommuninformation enligt många kommunanställda.

I Arbetarbladet finns det en insändare från en Gävle kommunanställd som nu reagerat på propagandaapparaten på kommunledningskontoret som har till syfte att sprida en socialdemokratisk positiv bild av Gävle kommun.

Man måste ändå beundra den avdelning som har till arbetsuppgift att få Gävles olika medier att skriva om vaccinering av Almar istället för att kritiskt granska kommunen. Att de statliga medierna okritiskt rapporterar om Gävle kommuns olika aktiviteter kan man förstå men inte att GD och AB gör det, som har en redaktion som är fri och oberoende. Nu har det blivit ett vallöfte från alliansen att man ska överväga att göra förändringar av den stora avdelning på Gävle kommun som kostar miljoner, och istället upphandla informationstjänster och använda mer pengar till vård skola och omsorg.

Såhär skriver den anonyma personen i Arbetarbladet (och artikeln i orginal når du om du klickar på rubriken).


Flosklerna står som spön i backen
Som kommunanställd har jag under flera år haft det tvivelaktiga nöjet att med jämna mellanrum få ledningsinformationen Oss Emellanåt.Den som har stött på en torftigare tidning, räck upp en hand.I kommunen är allt frid och fröjd.Här har vi en tydlig personalpolitik och vi kör med medarbetarutvecklingsprogram (det är faktiskt så det heter).Flosklerna står som spön i backen i den bästa av kommuner.Det är så pinsamt.
Vi är många som kommer ihåg när kommunen hade en självständig personaltidning med en redaktör med integritet. Tre Ankare och Charlie Åström i salig åminnelse. Här var det en frisk debatt och en och annan anställd vågade till och med ha kritiska synpunkter. Men tidningen lades ner. Lugnast så.

Välkommmen ombord!

Kommunanställd

1 kommentar:

PEJ sa...

"upphandla informationstjänster" = privatisera = dyrare, sämre kvalitet, sämre löner, sämre arbetsmiljö, sämre arbetstider, mindre tillgängligt och framförallt ÖKADE VINSTER I PRIVATA FÖRETAG........

Tack för att ni vill slänga mer skattepengar i sjön.

Vilken skola ska läggas ner sen ????