Sidor

måndag 3 maj 2010

Villaägarnas Riksförbund rasar mot skuggbudget från socialisterna.

Aftonbladet skriver följande om Villaägarnas Riksförbund syn på socialisternas skuggbudget!

"Villaägarnas riksförbund ser de rödgrönas budgetmotion – med bland annat återinförd fastighets- och förmögenhetsskatt, avskaffat rut-avdrag och höjda kostnader för el – som en "välriktad spark" mot villaägare i Stockholms län.

"Oppositionens förslag kommer att tvinga en del småhusägare att flytta från sina hus för att få ekonomin att gå runt. Nästan 8 av 10 villor som får höjd fastighetsskatt ligger i Stockholms län och många av dem som bor i dessa hus har knappa marginaler", kommenterar vice förbundsdirektör Joacim Olsson i ett pressmeddelande.
Villaägarna tycker också att det är egendomligt om höjd skatt på småhus ska bekosta sänkt skatt på bostadsrätter.

"Varför ska direkt ägande straffbeskattas medan indirekt ägande får skattelättnader? Ökad likformighet mellan upplåtelseformerna för privat ägande av bostäder borde i stället eftersträvas", säger Olsson."

5 kommentarer:

hanna sa...

Fastighetsskatt = folk får flytta från sina villor......
Förmögenhetsskatt = folk får fly Sverige......

Men snälla nån.... hur många århundraden har Moderater skrikit ut samma gamla visa - som i slutändan aldrig har visat sig vara sann.

Lars Beckman sa...

Med all respekt för dina kunskaper om villaboende så är min uppfattning att Villaägarnas Riksförbund har större kunskap än dig och mig om vad som är bra respektive dåligt för villaägare.

PEJ sa...

men snälla du..... Villaägarnas Riksförbund är väl ingen "oberoende" institution ??

Det är väl som "amen" i kyrkan att de hatar fastighetsskatt - precis som du hatar alla skatter.....

PEJ sa...

....och så i Stockholms län.......

Som att fråga en Ferrari-ågare på Östermalm vad han tycker om höjd bensinskatt.

Helt enkelt extremt korkat.

Lars Beckman sa...

Nej, jag hatar inte alla skatter. Tvärtom, vi behöver skatter för vår gemensamma välfärd, men den stora skillnaden är att jag tycker att vanliga människor ska ha ett stort inflytande över sina liv, och att vanliga människor är fullt kapabla att bestämma själv.

Den socialistiska ideologin är tvärtom, att människan är till för systemet, medan jag tycker att systemet är till för den lilla människan.