Sidor

fredag 14 maj 2010

Statliga Radio Gävleborg problemformulerar mot alliansregeringen när det gäller bilprovningen.

Tidigare under mandatperioden har Apoteket avreglerats vilket innebär att vi kunder nu får bättre tillgänglighet på apoteksprodukter. Det är knappt man kommer ihåg hur det var innan man kunde köpa nässpray och alvedon på livsmedelsbutiken som har öppet 7 dagar i veckan och med öppettider som stämmer överens med hur vi konsumenter vill handla.

Nu har statliga Radio Gävleborg en nyhet på sin hemsida där man har satt rubriken att bilprovningen ska bli dyrare nu när ännu ett statligt monopol försvinner. (klicka på rubriken för nyheten.)

Radio Gävleborgs problemformulering stämmer väl överens med socialdemokraterna och de två övriga vänsterpartierna i svensk politik. Statliga Radio Gävleborg ställer sig inte frågan om det här kommer att innebära en större tillgänglighet för oss som ska besikta bilen utan har köpt socialisternas problemformulering rätt av.

Fri och oberoende radio och tv?

5 kommentarer:

PEJ sa...

Avregleringen av Apoteket leder till nerläggning av riktiga Apotek.

Avreglering av bilprovningen kommer att leda till högre avgifter, flera underkända bilar och vinster som försvinner utomlands !!!

Picus.V sa...

Jag kan hålla med dig om att det är smidigt att kunna köpa en del receptfria läkemedel på Ica eller macken. Jag har inget i princip emot privata apotek, men...

Att man styckar sönder och tvångsförsäljer stora delar av en fungerande organisation är inget annat än en stor skandal.
Hela karusellen har resulterat i att vi får två nya apotek. Båda belägna där det redan finns apotek, vid stortorget och senare i Valbo köpcentrum. Och båda öppnas av statliga apoteksbolaget.

Bilprovningen är möjligtvis ännu dummare. Här handlar det om en lagstadgad kontroll och vad jag hört så får inte Statliga Bilprovningen AB ha mer än en viss del av marknaden...

Lars Beckman sa...

Det är bra att vi inte har statliga monopol. Apoteket var privat fram till 70-talet när vänstervågen gjorde att det förstatligades.Det blir perfekt att kunna få bilen besiktad samtidigt som man servar den.

Men jag förstår att journalisterna på den statliga radion tycker att det är jobbigt med privata företag och där är förmodligen därför de problemformulerar som er två istället för att ha konsumentperspektivet där konkurrens alltid leder till en bättre verksamhet för kunden, som är mitt perspektiv.

PEJ sa...

Men Lars..... tänk efter lite nu. När du åker till din verkstad för att få bilen servad och besiktad. Tror du inte verkstaden förr eller senare kommer på att - "oj då en 2:a i besiktningen, välkommen åter" (för att betala en ny avgift för ombesiktning) ??? Så blir det när man inför vinstintressen i något som borde vara statligt.

Eller som med Apoteket i Hedesunda nu. ICA och Macken i Hedesunda har börjat sälja receptfria läkemedel....... vilket minskar omsättningen på Apoteket - hur länge tror du Apoteket där kan överleva med minskande omsättning ????
Vill du staten ska driva bara de Apotek som går med förlust ????

Anonym sa...

Det är en missuppfattning att man kan få bilen besiktad samtidigt som man servar den. Som riksdagsman borde man känna till detta.
Det finns ett krav i det nya regelverket som säger att besiktningsföretagen skall vara oberoende av verkstäder, åkerier m.fl.