Sidor

lördag 15 maj 2010

Socialdemokraterna använder Gävle kommuns pengar till politisk reklam!

Idag är det stora annonser i GD och AB med rubriken Alla kan vara med, vilket för förvillande likt socialdemokraternas alla ska med, som man använder i valrörelser och när man sedan ser avsändarna förstår man att det inte är slump. De bolag som styrs och kontrolleras av socialdemokraterna Gävle Energi Gästrike Vatten Gävle kommun Gästrike Återvinnare och Energi och klimatrådgivningen är avsändare av annonsen.

Budskapet är att man söker hållbara familjer vilket är politisk propaganda för skattepengar. Varför ställer opolitiska tjänstemän upp på det här?

Det här är självklart en del i planen från event och reklamavdelningen för att få socialdemokraterna omvalda. Förutom detta så har man arrangerat invigningar och event varje vecka fram till valet för att få media att fokusera på detta istället för att kritiskt granska hur Gävle kommun sköts. Jag tror inte att media är så lättlurade utan att de har en egen agenda att följa, och inte kommer att köpa Gävle kommuns jippon rakt av, utan att man faktiskt granskar socialdemokraterna vänsterpartiet och miljöpartiet, hur man sköter kommunen. Det har också ett riksintresse eftersom de tre partierna söker väljarnas mandat på riksnivå. Som bekant ligger Gävle sämst till på de allra flesta områden.

2 kommentarer:

hanna sa...

nämn fyra områden där Gävle hamnar i den sista 1/4 ??

Lars Beckman sa...

Ungdomsarbetslöshet, arbetslöshet, företagsklimat och rankning av skolor enligt lärarfacken. När det gäller antal invånare ligger vi på plats 17 i Sverige och enligt Ulf Ivar Nilsson i Arbetarbladet är Gävle staden som försvann.