Sidor

fredag 21 maj 2010

Snart börjar slakten på batteribolag enligt konsultrapport

Överkapacitet hotar tillverkare av elbilsbatterier, varnar det internationella konsultföretaget Roland Berger. Bara mellan sex och åtta tillverkare överlever, enligt den färska rapporten som Ny Teknik skriver om. (klicka på rubriken för hela artikeln.)

Av de 20 undersökta företagen räknar Roland Berger med att högst åtta överlever 2017 "Halvsvenska" Boston Power är i sammanhanget för litet för att nämnas i rapporten enligt samma artikel. Enligt politikerna i Gävle så är det Boston Power som ska skapa 600 nya jobb i kommunen. Ja, blir det sant vore det fantastiskt men man ska vara sunt skeptiskt till ett företag som funnits i 5 år och som vill investera 1.5 miljarder utan pengar men som vill att staten ska satsa pengarna.

4 kommentarer:

hanna sa...

du gör Svensk Näringsliv till en Robinson-tävling !!!!
Mycket tragiskt.

Lars Beckman sa...

Tycker du? eller gillar du inte artikeln i Ny Teknik? Det är en konsult som granskat batterimarknaden i världen.

PEJ sa...

allt, allt, allt är skit, pest och plågor i Gävle...... "hemskt" företagsklimat, inkompetenta kommuntjänstemän, odugliga politikare (s,v,mp), värdelösa sportarenor, felplacerade cykelställ och fan och hans moster.

När sen det kommer rapporter om företag som vill bygga ut (IKEA, Mackmyra) eller företag som vill komma hit (Boston Power)....... då passar det inte in i den bild du försöker skapa av Gävle som företagsområde - och då ska de hängas ut på olika sätt som inkompetenta idioter.
Men, Lars?? Tänk efter nu - är det inte väldigt positivt att företag satsar på en region med hög arbetslöshet (synnerligt ungdomsarbetslöshet) ?????

Stefan Andersson sa...

Det kan inte överdrivet kul att enbart besvara kommentarer från Picus, PEJ och Hanna = tre väluppfostrade socialister (utan förmåga att se saker från fler persketiv än det vänstra). Men jag har börjat följa din blogg och du påpekar saker som många människor tänker på men sällan pratar om. Detta inlägg var ett bra exempel, min försynta åsikt är att detta är ett luftslott som våra skattekronor ska hålla sig så långt borta från som möjligt.