Sidor

måndag 17 maj 2010

Resume;Sven Otto Littorin anser att SVT är partiska.

Sven Otto Littorin anser enligt tidningen Resume (klicka på rubriken) att SVT är partiska. Orsaken är en formulering i ett mejl som skickats ut av en reporter på Rapport. Mejlet efterlyser ”personer som drabbats av regeringens nya så kallade arbetslinje”– Opartisk? Granskande? Eller ledande? Politiskt förutsägbar? Typ, skriver Sven-Otto Littorin på Facebook.

Det är tur att Littorin inte bor och verkar i Gävleborg för då skulle han bli minst sagt upprörd över hur de statliga medierna konsekvent problemformulerar i länet mot regeringen, nu senast i helgen då man anammade de röda partiernas problemformulering om Bilprovningens avreglering. Men å andra sidan hinner de med att bevaka alla Gävle kommuns invigningar och event till gagn för de partier som styrt Gävle sedan rösträtten infördes.

7 kommentarer:

Picus.V sa...

Kanske skulle Littorin vänta med kritik tills programmet är färdigt... Att komma med påståenden om "partisk" etc på grund av en formulering i ett mail tycker jag inte tyder vidare på gott omdöme av en minister.

PEJ sa...

OCH vad är då resterande 95% av svensk media ????? om inte partiskt (styrda med järnhand av borgerliga styrelser-bolag osv)

Lars Beckman sa...

Uppenbarligen verkar det som att SVT Rapport vill söka upp och skapa en nyhet mot regeringen.

Pej; Menar du att Gefle Dagblad och Arbetarbladet är partiska redaktioner?

Picus.V sa...

Att många drabbats och farit illa av den så kallade arbetslinjen är väl ingen nyhet?

Lars Beckman sa...

Är det verkligen så Picus.v?

Picus.V sa...

JA...
Har du redan förträngt Elaine som PEJ skrev om för mindre än en månad? Och du ska snacka om strutsar...

En bekant berättade om ett par som båda blivit varslade nu i spåren efter Ericsson nerläggning. Det var ett ungt par som för inte så länge sedan köpt hus och börjat bygga en framtid.
Hur ska de få det hela att gå ihop under tiden de försöker skaffa nya jobb?

Jag är övertygad att de tjänar betydligt bättre än de 18700:-/mån
som är taket för A-kassan. De kanske hamnar på 55% av den tidigare inkomsten efter skatt, huset får säljas. Bilen likaså.
Det förvånar mig inte om han blir anvisad att söka ett jobb i norra Sverige och hon nere i Skåne...

Läs vad Lars Pålsson Syll, professor i nationalekonom skriver på Newsmill:
http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/11/svenska-kassan-ar-i-internationell-strykklass

Lars Beckman sa...

Det rimliga för dem som arbetar på Ericsson är att de får ett nytt jobb i ett annat företag och det är därför som vi måste ha ett bättre företagsklimat i Gävle och Gävleborg. Vi har samma nationella regelverk i Sverige men Gävleborg och Gävle har högst arbetslöshet i Sverige, trots eller tack vare att socialdemokraterna styrt länet sedan rösträtten infördes.