Sidor

lördag 29 maj 2010

Kommunala näringslivschefer anställda för att hjälpa näringslivet vill konkurrera med detsamma!

Kommunerna i länet har anställt ett antal individer som har till arbetsuppgift att jobba tillsammans med näringslivet och hjälpa företagare i kontakter med den kommunala världen.

Ett av länets största problem är att det finns så många offentligt anställda tjänstemän, och politiker, som vill leka företagare. Kommunerna bedriver i många avseenden en omfattande affärsverksamhet i en rad olika branscher.

Det är kanske inte så konstigt att det går fel i relationerna med näringslivet när till och med de som jobbar närmast företagen ser sig tvungna att konkurrera med näringslivet. Kommunerna i gästrikland bedriver en verksamhet som heter Etablera, som är ett tämligen misslyckat projekt, som ska hjälpa företag i sin affärsutveckling. Detta i konkurrens mot andra företag och privata organisationer som har samma syft, och som själv måste jobba in sina pengar.

Nu driver Gävle kommuns näringslivschef tanken mot kommunerna i Hälsingland om att man vill utöka Etablera även till Hälsingland. Det är minst sagt obegripligt och det vore väsentligt bättre att man i Gävle koncenterade sina resurser och insatser i att få företagsklimatet att bli bättre i den egna kommunen. Det är ett stort problem för hela länet att företagsklimatet i Gävle är så dåligt, så mitt råd är; Engagera er i den egna kommunen istället för att försöka sprida ett dåligt projekt till fler kommuner!

3 kommentarer:

Picus.V sa...

Det är mycket som är "obegripligt" Lars...
Din kampanj t.ex..

Lars Beckman sa...

Ja, det är säkert en och annan socialist som tycker det.

Picus.V sa...

Och vem har sagt att jag är "socialist" Lars?
;-))))