Sidor

torsdag 20 maj 2010

Holmen investerar 2.3 miljarder i Iggesund. Grattis hela Hälsingland!

www.helahalsingland.se skriver att Holmen nu fattat beslut om att investera 2.3 miljarder i Iggesund. Det är tryggt för hela länet att man nu investerar så pass tungt i sin verksamhet i Iggesund. Det tryggar jobben i länet men man ska inte ta något för givet för framtiden. Företagen behöver långsiktiga och stabila spelregler.

Därför är det så oroande att det på fullt allvar finns politiska partier som vill förbjuda kärnkraft och som vill införa kilometerskatt för tunga fordon och dessutom höja bensin och dieselpriser. Det är ett allvarligt hot mot företagens konkurrenskraft.

3 kommentarer:

PEJ sa...

ja, grattis Iggesund....... men hur var det nu med Norrsundet ?? Var det inte så att man 2005 investerade MÄNGDER med pengar - och sen 2008 kom beskedet om TOTAL nerläggning.
Att företag investerar mångmiljonbelopp är ingen garanti för någonting - det kan gå väldigt fort utför - med marknadsekonomi.....

Lars Beckman sa...

Nej, det är sant och jag håller verkligen med dig. skulle man införa kilometerskatt på tunga fordon och höja priserna kraftigt på diesel och snabbavveckla kärnkraften så finns det inte några garantier, så därför är det tryggt med alliansen för jobben.

Picus.V sa...

-"Investeringen innebär högre energieffektivitet och möjlighet för Iggesunds Bruk att bli självförsörjande på el, vilket är av stor vikt för brukets lönsamhet och konkurrenskraft".

Men, om det är så. Behövs då kärnkraften?.....
Vad jag kan se så investerar Korsnäs själva, OCH tillsammans med Gävle Kommun i samma riktning.

Tänk Lars Beckman.....