Sidor

torsdag 13 maj 2010

Gävle kommuns eventavdelning skickar ut pressmeddelanden i rasande takt!

Klicka på rubriken så kommer du till Gävle kommuns eventavdelning som skickar ut pressmeddelanden i rasande takt om än det ena och än det andra. Syftet sägs vara att politiken vill sätta uppmärksamheten och fokus på annat än hur vänsterpartierna sköter kommunen och eventavdelningen har skapats till just det syftet. Man slår armkrok med nyhetsmedia för att arrangera allsångskvällar och gör andra arrangemang i syfte att få Gävle att se framgångsrik ut i media.

Förra veckan hade den statliga radion två inslag om olika event i kommunen, miniparkinvigning och cykelpumpsinvigning, och nu på lördag är "trädens dag".

Vilken redaktion går på det och rapporterar om Trädens dag istället för viktiga samhällsfrågor och samhällsproblem i Gävle kommun? Sedan har Gävle kommun skickat ut pressmeddelanden om olika grupperingar som sägs kunna påverka kommunen, men länet ligger sist på det ungdomsindex som är framtaget. Vilken redaktion kommer att ställa en kritisk fråga till Gävle kommuns politiska företrädare om varför ungdomsarbetslösheten är så stor i länet - när vi har samma nationella regelverk?

Självklart ska frågan diskuteras inom alliansen efter valet men jag ser många anledningar att använda 20-50 miljoner till en bättre skola och kärnverksamhet istället för att producera propaganda och event.

4 kommentarer:

Picus.V sa...

Nu tycker jag du är stingslig.
Att det händer en del – som kanske bör informeras om, kan bero på att vi är inne i en årstid som gör det lämpligt. Vem fan kommer på tanken att inviga en park eller arrangera Trädens dag i smällkalla vintern?

Lars Beckman sa...

Nej, det är sant, och framförallt varför inte samla ihop alla invigningar och event till ett valår. Nu tror jag inte att redaktionerna i Gävle är så lättlurade så att de kommer att rapportera om allt detta, förutom en redaktion som lojalt rapporterar om allt, som andra statliga medier i andra länder med det statsskicket.

Picus.V sa...

Jaha, Beckman. Så du menar att om miljöpartiets kommunalråd Roger Persson "inviger" en cykelpump i centrala Gävle så kommer detta att resultera i en jordskredsseger för de rödgröna i höstens val?

Tror du verkligen på det själv?...
Hoppa ner i bubbelbadet igen och lugna ner dig.

Lars Beckman sa...

Kärnfrågan är 1. Om Gävle kommun ska ha en så stor event och reklamavdelning. 2. Om det är en kommuns uppgift att arrangera event och jippon varje vecka fram till valet i syfte att vilseleda allmänhet och media från kritisk granskning.

3. Jag ska nog bada bubbelpool idag, det är riktigt varmt och skönt med massage.