Sidor

tisdag 18 maj 2010

Alf Norberg (v) berömmer Statliga Radio Gävleborg i en debattartikel idag i HT.

Statliga Radio Gävleborg drev tesen förra veckan i sändningarna att städningen på Hudiksvalls sjukhus skulle ha blivit sämre för att man upphandlat tjänsten och nu hakar vänsterpartiets Alf Norberg på den debatten i HT idag. Man har i stort sett samma infallsvinkel i frågan.

Alf Norberg skriver;

"Lokalvården upphandlades i fjol.Sedan i februari sköts detta av det
privata bolaget Coor Management.Radio Gävleborg filmade häromdagen
hur dammlagren på Hudiksvall sjukhus vuxit sedan städningen blivit
privat.Orsaken till att det blivit så smutsigt beror på att bolaget sparkat 40
lokalvårdare, dels för att kunna läggaett anbud på verksamheten som är klart lägre än andra anbudsgivare och dels för att kunna gå med ordentlig vinst så aktieägarna blir nöjda.Drivkraften att tjäna pengar är större än drivkraften att hålla rent!"

Alf Norberg har självklart helt fel. Landstinget kan upphandla vilken nivå på städning som man önskar. Vill man så kan man ha en person i varje rum 24 timmar per dygn som städar. En kund Landstinget Gävleborg, får i det här fallet vad man beställt och det ska man inte belasta företaget för. OM däremot företaget följt avtalet så ska det självklart brytas om inte företaget förbättrar sig, och det var också svagheten i den statliga radiokanalens problemformulering. Vi vet inte vad man upphandlat från Landstinget och vi vet inte om det är leveransen det är fel på, men man kanske återkommer i frågan så att vi lyssnare får en djupare analys.

Inga kommentarer: