Sidor

måndag 5 april 2010

Trygghet och långsiktighet är inte något för vänsterpartiet som vill riva upp pensionsöverenskommelsen!

Det är mycket viktigt att just överenskommelser om pensioner är långsiktiga och förutsägbara och trygga. Det är viktigt så att vi som medborgare ska kunna planera vår pension och inte drabbas av att det blir tillfälliga lösningar utan just därför är det så viktigt att det är blocköverskridande överenskommelser så att man vet vad som gäller den dagen man bli gammal.

Men det är inte viktigt för vänsterpartiet som nu vill riva upp pensionsöverenskommelsen om man kommer till makten enligt SVT text ikväll.

Vad är det som gäller Mona Sahlin och socialdemokraterna? Står ni bakom vänsterpartiets utspel och hur ska man kunna lita på att ni står emot vänsterpartiet om det skulle gå så olyckligt att ni får makten tillsammans med dem?

5 kommentarer:

Bertil sa...

Du demonstrerar din okunnighet, vilket är mindre bra om man kandiderar till riksdagen. Varje någorlunda initierad, särsk. äldre pens, vet att nuv. pensionssystem är ett stort misslyckande. Tyvärr är det svårt att reparera. Detta utnyttjar nu vänsterpartiet och vill säkert ha mothugg!
Se gärna http://sandarnegubben.blogspot.com. Inlägget 15 mars, ”Om politiker – och äldre pensionärer.

Lars Beckman sa...

Det svenska pensionssystemet är finansiellt stabilt och politiskt stabilt eftersom majoriteten i Riksdagen står bakom det.

Det kommer att hålla i låg och högkonjunktur och dessutom kommer det att klara de demografiska förändringarna sen är inte alla system perfekta men många andra länder är avundsjuka på Sveriges långsiktigt hållbara system.

Läs gärna på Mats G Nilssons blogg, moderat riksdagsman.

Bertil sa...

Om det är stabilt: Varför minskar då realvärdet kraftigt med tiden, vaför har bromsen slagit till och varför "stal" riksdagen 285 miljarder ur våra fonder på 90-talet för att klara bankkrisen?
Det blir inte automatiskt stabilt för att 5 av riksdagens partier enats om det! (Snarare tvärt om.)

Lars Beckman sa...

Bertil,

Här har du ett utdrag från en debatt i riksdagen från i fredags om just pensionssystemet från ansvarig minister.

http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=101&bet=2009/10:101#{D011F222-2226-4171-B5D3-4F63553E3938}

Lars Beckman sa...

Bertil,

Här har du ett utdrag från en debatt i riksdagen från i fredags med ansvarig minister.

http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=101&bet=2009/10:101#{D011F222-2226-4171-B5D3-4F63553E3938}