Sidor

lördag 3 april 2010

Socialdemokraterna tänker knacka dörr hos 35 000 hushåll i Gävleborg. Frågan är bara vad de tänker säga?

Enligt Arbetarbladet tänker socialdemokraterna i länet knacka dörr hos 35 000 hushåll i vårt län. Frågan är bara vad de tänker säga?

Vore de ärliga skulle det låta ungefär såhär;

Goddag fru svenson, vi är från socialdemokraterna och vi vill göra följande i Sverige;

- Höja bensinskatten och dieselskatten som miljöpartiet kräver, och vi vill också höja energiskatterna. Det blir visserligen mindre i plånboken då och sämre köpkraft, och därmed mindre jobb men det får vi ta.

- Vi vill jämna ut skillnaderna i inkomstskatt mellan pensionärer och löntagare, genom att vi höjer skatten för alla med små och medelinkomster. Då blir det en mer rättvis beskattning, eftersom pensionen är en uppskjuten lön. Det blir visserligen lägre köpkraft för sjuksköterskan, metallarbetaren, busschauffören, men det får vi ta, för det blir mer rättvist. Visst blir det lite mindre jobb också när folk får mindre pengar att handla för, men det får vi ta.

- Vi vill fördubbla arbetsgivaravgiften för ungdomar upp till 26 år, vilket betyder att det blir dubbelt så dyrt att anställa ungdomar, och därmed högre arbetslöshet för ungdomar, men det får vi ta för hellre att det blir några till arbetslösa ungdomar än att stora ungdomsarbetsgivare har fått lägre arbetsgivaravgift.

- Socialdemokraterna har styrt Gävleborg och Gästrikland sedan rösträtten infördes och att det har försvunnit 10 000 jobb i Gästrikland enligt Arbetsförmedlingen de senaste 25 åren och att Gävle har rasat på befolkningsligan i Sverige och enligt en krönika i Arbetarbladet som heter Staden som försvann, har tappat ett stort antal industrier, är enbart Fredrik Reinfeldts fel, eller i varje fall någon annans, det är absolut inte socialdemokraternas fel.

- Vi socialdemokrater vill snabbavveckla kärnkraften, för det tycker miljöpartiet är bra. Visserligen snabbavvecklas jobben då också, men då får vi leva av turism eller så växer det fram gröna jobb, eller så forskar vi oss ut ur krisen. Det tycker vi är bra.

Nu tror inte jag att det är såhär man kommer att säga när man möter Fru Svensson men vore man ärliga skulle man säga det.

2 kommentarer:

hanna sa...

försvunnit 10000 jobb i Gävleborg.....varför är det sossarnas fel ???
250000 jobb har försvunnit i hela landet.... är det regeringens fel ???....nej då är ni snabba att skylla allt på finanskrisen.

Lars Beckman - var god att förklara varför ökat arbetslöshet i Gävleborg är sossarnas fel ?? Och ökat arbetslöshet i landet är finanskrisens fel ??

Svara väldigt gärna på det...... men det är kanske FÖR svårt för en blivande riksdagskandidat ?????

Lars Beckman sa...

Nej, det är väldigt enkelt. I Gävleborg är det en stor brist på arbetsgivare/företagare tack vare ett uselt företagsklimat. Läs gärna krönikan staden som försvann på arbetarbladet.se hemsida. Det är alltså ett strukturfel i Gävleborg som funnits under många år. Gästrikland har tappat 10 000 jobb under 25 år och därmed har vi också tappat befolkning eftersom det inte finns jobb i vårt län. Sverige har de senaste 2 åren påverkats (liksom övriga världen) av den värsta finanskrisen på 100 år, och då tappade vi jobb i Sverige. Det kan inte ens du mena att det är regeringens fel att Volvo och Saab inte fick sälja bilar utomlands vilket fick till följd av att de sa upp ett stort antal medarbetare, och så har det fortsatt. Nu kanske vi har sett vändningen så sakta men säkert går det upp igen, och tack vare regeringens politik så har vi klarat krisen bättre än vad vi hade gjort annars.