Sidor

lördag 3 april 2010

Skillnad mellan stad och land i opinionsundersökning enligt TV 4 Nyheterna

Enligt TV 4 Nyheterna är det skillnad mellan land och stad i opinionsundersökningarna där alliansen leder stort i storstäderna medan de socialistiska partierna leder i landet. Det är ganska obegripligt eftersom alliansens politik verkligen gynnar landsbygden. En politik som har till fokus att skapa jobb borde attrahera landsbygden och lägg till det den energiskattechock som skulle bli med miljöpartiet vid makten så vore det konstigt om inte landsbygden föredrar alliansen.

I vissa delar av vårt län är arbetslösheten väldigt hög och där kanske budskapet om högre bidrag går hem kortsiktigt och det är mot den gruppen socialisternas partier skjuter in sig på, men det finns bara en linje som är långsiktigt hållbar, och det är att varje människa får jobb efter egen möjlighet och förmåga, och det är den politiken som vi måste arbeta efter.

I Vallsta har jag en granne som nu har startat eget företag, en hantverkarrörelse, och anledningen enligt honom, är rotavdraget som innebär att kunder har råd att anlita honom och han har nu lämnat arbetslösheten till fömån för en egen rörelse! Det är handfast politik som leder till riktiga jobb, och underlättar människors vardag. Socialisterna vill ta bort rot och rutavdraget.

2 kommentarer:

hanna sa...

det är inte alls obegripligt...... "08"-tare är ju inte riktigt 100%.

Ju mer storstad - ju mindre solidaritet. Så är det.....en i mängden gör att fler och fler ser om sitt eget hus...... och skiter i hur andra har det.
Alla-mot-alla...... är Alliansens samhälle, där den starka kämpar sig fram med armbågarna och den svaga får sitta och undra hur man nu ska få tak över huvudet och mat på bordet.
Samma gamla klassamhälle som för 100 år sen.

"nya Moderataerna" är inte alls så "nya" som de utger sig för.

Alliansen...kan också blida orden: "All-in-sane"......och det är mera rätt än man kan tro !!!!!!!

Lars Beckman sa...

Hanna, du har helt fel. En politik för arbete i ett län med högst arbetslöshet i Sverige (Gävleborg) kan bara gynna länet. Ett län som är bilberoende(vi har inte någon tunnelbana) kan inte få lova att drabbas av kraftigt höjda bensinpriser som miljöpartiet vill införa.