Sidor

onsdag 28 april 2010

Nu haglar löftet om skattehöjningar över svenska folket..

Varje dag släpper de socialistiska partierna skattehöjningar över svenska folket. Idag är det bensinpriset som första två åren med en ny regering ska höjas med 50 öre. Som bekant driver miljöpartiet att det ska höjas med 2 kronor. Det är skattechock som ska drabba svenska folket. Ändå räcker inte dessa skattehöjningar enligt DN´s analys till att betala de vallöften som socialisterna ställt ut, så mer kommer säkert.

6 kommentarer:

PEJ sa...

Men Beckman... lyssnar du inte på hela förslagen?
Landbygden ska kompenseras av ett höjd skatteavdrag för resor till och från jobbet.

49 öre är ju ingenting..... Bensinbolagens kartellverksamhet stjäl betydligt mer av svenska folket varje år - för inte att tala om Bushs "småkrig" runt om i världen (oljeproducerande länder konstigt nog).

Och dessutom tror jag att både du och jag har råd att pröjsa både 49 öre och även 2 kr per L om det skulle bli så. Så sluta med skrämselskampanjen och skapa en konstuktiv politik för flera jobb - det min vän, kommer att bli valets STORA fråga i september.

Lars Beckman sa...

För oss som är beroende av bilen i hela länet, så är bensinpriset viktigt. Det är en förödande politik att försämra villkoren för oss som bor utanför Storstäderna och det är förmodligen därför så många har valt att lämna länet.

MEN jag håller med dig. Det är oerhört allvarligt att bara Gästrikland har tappat 10 000 jobb de senaste 25 åren i Gästrikland och den politiken kan inte fortsätta lokalt och därför håller jag med dig om att vi måste byta politik lokalt till ett alliansstyre.

Picus.V sa...

Jag räknade nyss ut att denna skattehöjning skulle kosta mig 10 spänn i veckan.
Oj...

Bland allt det jag köpte på ICA idag fanns en burk Kung Gustaf sardiner. 9:90 kostade den.

Lars Beckman sa...

Då kör du väldigt lite bil. För de allra flesta kommer skattchocken på bensin att bli en tung ny utgift. Många barnfamiljer har dessutom två bilar.

Picus.V sa...

Ja, kanske:-))
Men det har tagit mig fram och tillbaka till jobbet i andra sidan staden. Handlat har jag gjort på vägen.

Inga onödiga resor alltså :-)))
49 öre litern kan nog både du och jag klara.

Om vi tänker efter, liksom....

Lars Beckman sa...

För många med låg och vanlig lön så blir det kostsamt med alla skattehöjningar och dessutom en bensinskattehöjning. Det är troligt att det kan bli en momshöjning också eftersom det ligger i miljöpartiets linje att minska konsumtionen.