Sidor

fredag 23 april 2010

Leif Lindstrand ordförande i Gefle IF talar klarspråk i GD och AB idag om Gävle kommuns agerande!

I GD och AB idag talar Leif Lindstrand ut riktigt ordentligt om projektet Strömvallen och ger idag sin personliga och riktiga uppfattning om vad socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet och vänsterpartiet håller på att ställa till med, när man bygger en simpel träläktare istället för en ny modern och funktionell arena som ger Gefle IF de nödvändiga intäkter en förening måste ha, för att kunna ligga i topp på det sportsliga planet.

Av artikeln framgår det också vilka som styr Gävle kommun. Särintressen i form av starka tjänstemän som inte politikerna förmår styra över. Det har man misstänkt länge, men att det även gäller i den här frågan blev mycket tydligt idag. Å andra sidan så faller kritiken snabbt ner på politikerna som styr, för det är ni som är valda och har ansvaret.

Jag och Niclas Bornegrim väntar fortfarande på svar från s v och mp om en gemensam hållning i frågan som Strömvallen och Gefle IF behov av en ny arena, men det kanske inte är någon tjänsteman som haft tid att formulera svaret, eller ännu mer troligt, det finns inte någon gemensam idrottspolitik i Gävle från den nuvarande majoriteten. Man har fullt upp med alla kulturprojekt.

6 kommentarer:

Anders Jämthagen sa...

Jag håller alla tummar jag kan för att ni får igenom ert förslag. Om man pratar, med Gävlebor på gatan och i sin bekantskapskrets så är den allmänna åsikten att det behövs en riktigt arena för fotbollen. Som Säljare/Företagare så känns det ju inte speciellt kul att ta med sig kunder dit i dagsläget.
Jag tror nog att GIF gör vad dom kan, men kulturen får mest pengar och minst besökare var i ligger logiken?????

PEJ sa...

För ett antal månader sen stod Reinfeldt (himself) i Gävle och sa: "Att kommuner som bygger om torg för miljoner inte ska förvänta sig några extra pengar".

Men Moderaterna har kanske bytt åsikt i den frågan ?????

Inga torg - men gärna nya, moderna arenor ???

Lars Beckman sa...

En ny modern funktionell arena ska självklart byggas av privata entreprenörer och får Gefle IF möjlighet till nya sponsorintäker så får man även en ökad privat finansiering och då blir det inte skattebetalarna som bygger alls.

Med den socialistiska modellen som nu kommer till stånd så innebär att det att skattebetalarna i Gävle får en simpel träläktare för 90 miljoner som inte ger GIF de ekonomiska möjligheter som är nödvändiga för att spela i allsvenskan.

Picus.V sa...

Vilket förslag, Anders Jämthagen?

Vad jag vet så finns det inga andra än "plan B" nu när FastPartner dragit sig ur.

Och varför drog de sig ur? Jo, därför att de insåg att de aldrig skulle få igenom förslaget.

Bygg gärna en sån där arena ni så gärna vill ha. Men se då till att fixa finansiärer
och – inte minst, en plats att bygga den på. Glöm Strömvallen.

Picus V.

hanna sa...

kan vi inte lägga ut Gefle IF på entreprenad också - då blir det säkert både billigare och får bättre tillgänglighet........ genom ett normalt borgerligt resonemang.......

Lars Beckman sa...

Gefle IF är en egen förening skild från Gävle kommun Hanna. Problemet nu är att Gävle kommun slog undan benen på Gefle IF genom att man startade en b-utredning om en b-anläggning. Förmodligen för att de tre partierna som styr Gävle inte är överens sinsemellan.