Sidor

söndag 25 april 2010

Ingen socialdemokrat vill ha Pappers ordförande som talare på 1 maj enligt hans blogg. Det är lätt att förstå varför.

Enligt fackpampen Sandbergs blogg så vill ingen ha honom som talare inför 1 maj (klicka på rubriken så kommer du till bloggen). Det är också intressant att han under en brinnande konflikt fokuserar på var HAN ska prata på 1 maj, och där hittar vi kanske förklaringen till strejken? Han vill profilera sig som socialdemokrat? Det är lätt att förstå varför inte s vill förknippa sig med honom.

Han riskerar genom sitt agerande hela det svenska näringslivets konkurrenskraft, men mer allvarligt, han riskerar sina medlemmars arbetstillfällen. Fråga dem som arbetade i Norrsundet hur det var att se sina jobb gå förlorade.

Det vet självklart även den socialdemokratiska partiledningen, och därför vill man inte ha honom som 1 maj talare genom socialdemokraternas talarförmedling. Hade man tyckt att det han gör är rätt och riktigt hade han stått bredvid Mona Sahlin någonstans i Sverige.

Jag har inte sett i varken GD eller AB vad en pappersmedlem får i strejkersättning från sitt fackförbund men det brukar vara så att medlemmen inte får full lön under strejken, så frågan är vad det kostar netto för den enskilde medlemmen att strejka, och vad medlemmen kan få brutto för sin strejk, bortsett från att personen ifråga riskerar sitt jobb genom pappers agerande. Kan lokaltidningarna klargöra frågan?

Inga kommentarer: