Sidor

söndag 28 mars 2010

Wanja Lundby Wedin köper piratkopior från Kina. Har hon hört talas om immateriella rättigheter?

Wanja blir utfrågad i Expressen idag och ger sin syn på olika frågor bland annat om kopplingen mellan facket och ett parti. En fackföreningsrörelse som nu ska ut och prata om MINSKADE nettolöner för sina medlemmar med tanke på att de röd-gröna vill ta bort jobbskatteavdraget på 1500 kronor per månad och miljöpartiet vill höja bensinpriset med 2 kronor per liter + vänsterpartiet som vill höja skatten lika mycket som de andra två tillsammans.

Wanja får frågan om sin handväska och skryter i sin intervju om att den är piratkopierad från Kina, vilket är värre för mig än att hon faktiskt köpt en väska för 6 000 kronor. Företag där hennes medlemmar jobbar i tillverkar väskor och skapar nya med hjälpa av design och produktutveckling och så köper arbetarnas ordförande en pirattillverkad väska från Kina... Inte undra på att partiet har problem. (klicka på rubriken för hela artikeln och några citat är härnedan)

Du sitter i socialdemokraternas partistyrelse, vilket avskräcker en del från att bli fackanslutna. Vad du än säger så känns det som om LO och socialdemokraterna hör ihop.
Är du och Mona Sahlin vänner även privat?
- Vi har träffats privat några gånger, men vi gör det inte regelmässigt.
Men båda uppskattar ni, liksom Hollywoodfrun Maria Montazami, det exklusiva märket Louis Vuitton!
- Menar du väskorna? Jag köpte min på en marknad i Kina för 200 spänn, den är en kopia. Jag har flera stycken. I tidningen fick jag först skit för att jag hade en så dyr väska, sen för att den inte var äkta. För mig skulle det vara helt främmande att köpa en väska för 6000 kronor. Man ska inte förhäva sig.


4 kommentarer:

PEJ sa...

första tecken på att en regering är påväg att förlora regeringensmakten = när partiets enda politiska utspel går ut på att smutskasta motståndaren !!!!!!

Se ju bra ut inför september-valet ;-)

hanna sa...

nu har du gått för långt, Beckman !!!

Lågt.... för lågt!!

Lars Beckman sa...

Till PEJ och Hanna; Tycker Ni och att det är rätt att Wanja köper piratkopierade produter från Kina? Tycker ni inte att det vore bättre om hon stödde sina medlemmar i Sverige eller sina systerorganisationers medlemmar i Europa?

LO borde stödja jobbskatteavdraget som tack vare det har gett LO medlemmars den största reallöneökning som de någonsin har varit med om på så kort tid eller är ni båda också för att minska den genomsnittliga LO medlemmens NETTOlön med 1500 kronor per månad?

hanna sa...

du vet tydligen inte vad ordet "real-lön" betyder !!
Real-lön betyder pengarna som är kvar i plånboken - det vill säga plus OCH minus.

Fakta : Alliansen har fixat ca 110 miljarder i skattelättnader - av dessa har ca 70 miljarder gått till de med löner över 450.000. Ytterligare 25 miljarder har gått till de med löner mellan 250-450.000. Endast 15 miljarder har gått till de med löner under 250.000.

Så långt så gott. SN brukar jämföra med en undersköterskas lön på 17.000 i mån. Och påstår att hon/han har fått 1.500 kr tillbaka i skatt. Men det är BRUTTO. Höjt a-kassa, sänkt a-kassaersättning, sänkt sjukpenning, höjt trafikförsäkring, slopat avdragsrätt för fack-avgift osv osv gör att dem 1.500 kr blir till MINUS 200,- per mån för undersköterskan.

Medan familjen Reinfeldt har fått ca 250.000 per år i rena vinster.....
Förklara rättvisan i det nu, hr. Beckman !!!