Sidor

torsdag 18 mars 2010

Över 500 anmälda till nästa veckas SSA konferens i Gävle!

Nästa vecka arrangerar SSA enheten i Gävle tillsammans med Svenskt Näringsliv en stor och viktig konferens om vikten av samverkan mellan skolan och näringslivet.

På tisdag eftermiddag har vi ett spännande program där företagare kommer att få möta anställda från skolans värld i en speeddejting.

13.00 Inledning

Barbro Holmberg, Landshövding i Gävleborgs län & Maj- Britt Johansson, Rektor på Högskolan i Gävle

13.15 Kompetens vad är det idag och vad är det i framtiden?
Panelsamtal om dagens och morgondagens kompetensbehov. Hur ska Sverige stärka sin position på den globala marknaden? Följ diskussionen mellan våra paneldeltagare som alla har erfarenhet av att jobba med kompetensfrågor ur ett globalt perspektiv.
Medverkar gör bl.a. Signhild Arnegård Hansen - Svenskt Näringsliv, Per-Olof Stålsjö - Sandvik, Anki Ljung - Manpower, Sam Yildirim - Länsstyrelsen i Stockholms län samt Peter Swartling - en av Sveriges främsta entreprenörer inom artist- och musikbranschen och f.d. Idoljurymedlem.

14.15 Kaffe

14.45 Möt branschföreträdare och företagare i samtal om kompetens, utbildning och arbete
Ta chansen och speeddejta företag och branscher i konstruktiva samtal om exempelvis strategisk kompetensförsörjning, samarbete mellan skola och arbetsliv och förväntningar på dagens och framtidens medarbetare. Du har möjlighet att under 3*20 min välja att samtala med företrädare för bl a transport, handel, industrin, bygg, tjänstesektorn och fastighetsbranschen.

16.00 Ungdomspanel

17.00 Möjlighet till mingel
Högskolans matsal

1 kommentar:

PEJ sa...

äntligen gör ni något vettigt !!