Sidor

måndag 29 mars 2010

Nytt oppositionsråd i Söderhamn efter valet: Sven Erik Lindestam enligt Söderhamnskuriren!

Söderhamnskuriren rapporterar om att socialdemokraterna valt ny kandidat till oppositionsråd i Söderhamn. Nu skriver man inte så utan man verkar inte bry sig om att det ska vara ett val i höst och det är inte bara Söderhamnskuriren som gör det misstaget bland länets media.

Det är så självklart i vår region att ett parti har styrt så länge att man skriver i sina artiklar som att det vore en sanning att de personer som (s) utser kommer att få förtroende från väljarna.

I själva verket är det tvärtom i årets valrörelse. Det blev inte missär i landet med borgerlig regering som (s) påstod före valet. Tvärtom har landets styrts med skicklighet genom den djupaste lågkonjunkturen som världen upplevt men i Gävleborg har utvecklingen gått sämre än väntat eftersom företagsklimatet i länet är under all kritik.

Enligt Gefle Dagblad har Gästrikland förlorat 10 000 jobb på 25 år som Arbetsförmedlingen redovisat om i en rapport och Gävle som residenstad beskrivs i en krönika av Ulf Ivar Nilsson som staden som försvann i Arbetarbladet. (hela krönikan finns under extra läsning på http://www.arbetarbladet.se/)

Så varför journalisterna tror att det blir (s) styre efter valet är en gåta och man borde i alla fall justera sina artiklar till att handla om att det är väljarna som utser kommunalråd och inte socialdemokraterna.

5 kommentarer:

Hans Sundgren sa...

Oppositionsråd kan kan ju möjligen få bli. Dessvärre försöker tidningen göra honom till KOMMUNALråd :)

Lars Beckman sa...

Jag håller med Hans och det var just poängen med mitt inlägg, att Söderhamnskuriren, men dessvärre även andra medier, före valet utser kommunalråd och landstingsråd när (s) har utsett sina kandidater.

Det vi Moderater självkritiskt får tänka på är att vi själva uttrycker oss i samma termer som (s),exempelvis;

Hans Sundgren är vår kandidat till kommunalrådsposten i Söderhamn eller Patrik Stenvard blir landstingsråd och landstingsstyrelsens ordförande efter valet.

hanna sa...

Moderaterna köper ju sina röster....... så vad är värst ????

Lars Beckman sa...

Jag trodde att det var socialdemokrater som blivit dömda för valfusk i både förra valet och det innan?

Det är viktigt att det inte sker igen i det här valet, varken i vårt län eller någon annanstans.

PEJ sa...

Men Lars - förnekar du att Moderater har köpt röster i provvalen i Stockholm ???

Mycket märkligt när din partiledare och din partisekreterare har offentligt tagit KRAFTIGT avstånd från tillvägegångssättet.

Innebär det att du accepterar att M kan köpa sina röster ?????