Sidor

onsdag 3 februari 2010

När ska de allra sjukaste och svårast funktionshindrade få rätt till hjälpmedel? Fortfarande tyst från socialdemokraterna i Landstinget Gävleborg!

Det är fortfarande knäpptyst från socialdemokraterna i Landstinget om deras politiska beslut om att de allra svårast och sjukaste länsinvånarna inte får den rätt till hjälpmedel som finns i andra landsting i Sverige.

Det har drabbat ett antal funktionshindrade i vårt län som råkar att ha otur att bo i vårt län och därför drabbas av socialdemokraternas beslut att inte tillhandahålla hjälpmedel. Hade de bott i borgerligt styrda Uppland (exempelvis Skutskär) så hade de erhållit hjälp med lyftar till sängen och elrullstolar och andra livsnödvändiga hjälpmedel.

Det här är en viktig fråga och handlar om vilken empati och människosyn man har så jag hoppas att alliansregeringen snarast ger Landstinget Gävleborg en ordentlig knäpp på näsan och lagstiftar i frågan och stärker de funktionshindrades rättigheter. Det är tragiskt att det behövs men med politiker som Tommy Berger (s) i ledningen för Landstinget så är det nödvändigt.

Inga kommentarer: