Sidor

onsdag 24 februari 2010

Mona Sahlin har upptäckt att det snöar - men tar inte ansvar för sin tidigare förda politik!

Mon Sahlin har nu upptäckt att det snöar och hon konstaterar att kaoset i tågtrafiken beror på ett bristande underhåll och för små resurser under lång tid. Ungefär så lång tid som hon satt i den tidigare s-regeringen. Den gamla s-regeringen gjorde den ena infrastrukturplanen efter den andra, men man skickade aldrig med det viktigaste i en plan; ekonomiska medel.

Skillnaden mot dagens alliansregering är att man både har en plan för utbyggnad för infrastruktur och att man skickar med ekonomiska resurser till 100 %. Det finns ingen regeringen i modern tid som har satsat så mycket budgetmedel på infrastruktur som dagens regering - men det tar tid, och kommer att ta tid, att åtgärda många års brister. Det är därför det är så magstarkt och populistiskt av Mona att gå ut och kritisera den politik som hon faktiskt själv var ansvarig för, och det vore klädsamt om en enda journalist i Sverige faktiskt ställde den frågan till henne; - Trodde ni socialdemokrater att det aldrig skulle snöa mer i Sverige efterson ni sänkte anslagen till ansvariga myndigheter under er tid vid makten - en politik som vi får betala för nu?

Det är fullständigt oacceptabelt att inte ansvariga myndigheter klarar av en svensk vinter, som faktiskt är en normal situation i Sverige. Vi har som bekant 4 årstider i Sverige.

Inga kommentarer: