Sidor

lördag 20 februari 2010

Kennet Lutti i AB är mer frustrerad än någonsin - det går inte ihop i hans värld att Moderater i Gävle är idrottsintresserade!

Kennet Lutti i AB ägnar en del av sin krönika idag om mitt och Niclas Bornegrims inlägg om Strömvallen och den funktionella anläggning för framtiden som Gefle IF så väl behöver för att vi ska ha ett allsvenskt lag även i framtiden.

Lutti är verkligen frustrerad över att jag och Niclas vill ha en funktionell arena, liksom många andra moderater i Gävle, och andra idrottsintresserade i kommunen. Vi är många som vill ha elitlag i framtiden i Gävle och ska vi kunna ha det måste föreningarna ha ekonomiska förutsättningar som kan ge de sportsliga förutsättningarna.

Det är en självklarhet för mig och Niclas, och vi har många Gävlebor och faktiskt stöd i hela länet för den uppfattningen. Tyvärr har Gefle IF drabbats av det dåliga idrottsklimatet i Gävle vilket har lett till att ett viktigt projekt och en viktig anläggning skjuts på framtiden till efter valet men det får bli en av alliansens första uppgifter, att inleda en dialog med föreningslivet för att återupprätta Gävles ära som idrottsstad. Det handlar om fotboll, hockey, ridsporten och ännu fler sporter som har hamnat på efterkälken.

Inga kommentarer: