Sidor

lördag 30 januari 2010

Vill de fackliga organisationerna ha högre arbetslöshet?

Den svenska modellen ska prövas i årets avtalsrörelse. Politikerna ska inte lägga sig i parternas lönebildning men det är mycket märkligt att facken numera säger att det är helt ok att företag slås ut och att det inte gör någonting att arbetslösheten stiger medan arbetsgivarna, företagen, värnar jobben och varnar just för att arbetslösheten stiger kraftigt när lönerna stiger för mycket.

Är det därför LO rasar i medlemsantal? Medlemmarna förstår inte varför LO ledningen vill höja skatten med 2 000 - 4 000 per månad genom kraftiga skattehöjningar. Medlemmarna förstår inte varför inte facken värnar jobben och medlemmarna förstår inte varför man vill att Miljöpartiet ska få veto över svensk energipolitik som leder till kraftigt dyrare energikostnader för både privatpersoner och företag. Det medlemmarna har förstått som lämnar facken är att LO inte ser till medlemmarnas bästa utan att man är en stödapparat till det socialdemokratiska partiet och därför lämnar man helt enkelt facket och väljer att vara med i a-kassan istället.

Jag tror att facket kommer att bli politiskt oberoende där man enbart kommer att driva frågor som är bra för medlemmar liksom arbetsgivarorganisationerna har gjort.

Inga kommentarer: