Sidor

onsdag 20 januari 2010

Stora betygsglapp i den kommunala skolan i Gävle!

Arbetarbladet (klicka på rubriken) skriver om skillnaden idag mellan resultatet i de nationella proven och betygen som förekommer i de kommunala skolorna i Gävle kommun.

Detta är ett mycket allvarligt problem, om det faktiskt skulle var skillnad mellan elevernas kunskaper och de betyg som delas ut i den kommunala skolan. Den här undersökningen kommer som andra kritiska undersökningar mot Gävle kommun att tystas ner på lämpligt sätt och sedan kör man på som vanligt.

Det är en av de viktigaste orsakerna till att vi måste byta ut den trötta röd-gröna kommunledningen i Gävle, att återigen få upp Gävle till en skolstad. Jag förstår efter nyhetsmedia igår i statliga Radio Gävleborg att socialdemokraterna nu trycker på alla knappar för att försöka skapa en medial bild (och man har en hel propagandaavdelning under Anna Östman till hjälp) av att Gävle har bra skolor men de allra flesta nationella utvärderingar visar att skolorna i kommunen har stora problem, och det kan inte falsk propaganda ändra på vilket dagens artikel i AB visar.

Inga kommentarer: