Sidor

söndag 17 januari 2010

Pensionärerna de ekonomiska vinnarna!

Det är bara att lyfta på hatten för PRO, socialdemokraternas pensionärsförbund, som har lyckats få alla journalister i Sverige och Gävle, att sätta en mediabild av att pensionärna har fått en pensionärsskatt, och att pensionärerna har fått det sämre ekonomiskt.

Enligt Sveriges nyhetsmagasin FOKUS så är i själva verket pensionärerna den verkliga ekonomiska vinnaren.Pensionärerna är tillsammans med 55-64 åringarna den grupp som har ökat sin disponibla inkomst mest mellan 1991 - 2007. Ökningen ligger på 35-40 % jämfört med snittet för hela befolkningen som är 31.2 %.

De äldre har också, enligt artikeln, överlägset störst sparkapital. Förändringar i skattereglerna som höjt grundavdrag, reformerad fastighetsskatt och slopad förmögenhetsskatt gynnar landets äldsta.

Jag är personligen mer orolig för den höga ungdomsarbetslösheten som hindrar många unga att flytta hemifrån och ge våra ungdomar självkänslan av ett eget arbete. Här krävs det aktiva insatser i länet för att skapa ett bättre företagsklimat som ger våra unga arbeten. Avgörandet för det ligger helt i våra egna händer regionalt men i riksdagen så kommer jag att fortsätta arbeta för att förbättra betingelserna för att bedriva företag i Sverige så att våra unga för jobb.

Nu ser vi fram emot att Gefle Dagblads konsumentjournalist Magnus Lundqvist gör en artikel som visar hur mycket Gävles äldre har gynnats ekonomiskt av den förda politiken eller stämmer inte det med den agenda som finns?

Inga kommentarer: