Sidor

lördag 23 januari 2010

Hon gjorde snö till guld!

Hon gjorde snö till guld skriver E24 på nätet. (klicka på rubriken)
Lena Jonsson Näslund hade ett varumärke men ingen produkt. Idag driver hon mångmiljonföretaget Snö of Sweden, som förra året omsatte mer än 80 miljoner kronor.

Det är alltid lika roligt att läsa om dem som vågar och vill skapa någonting. En entreprenör är ofta någon som tror på något och sedan bestämmer sig för att genomföra sin idé, ofta i hårt motstånd mot sin omgivning.

Det som krävs i vår region för att vi ska få fram ett antal nya "Lena" är att vi ändrar vår attityd till framgång och att våra lokala politiker uppmuntrar fler att våga pröva sina ideér och att man inte motarbetar företagarna. Varje gång de röd-gröna attackerar företagsamma människor och kallar dem skattefuskare och att man vill "utnyttja" människor i slavhandel så hindrar man utvecklingen och trycker tillbaka människor med ideér.

Hur många debattartiklar har du läst från socialdemokrater och vänsterpartister där de tackar jobbskaparna - företagarna - för att de faktiskt finns och skapar jobb?

Vi är alla beroende för vår välfärd att det finns företagsamma människor och de som är företagsamma är beroende av att det finns en god infrastruktur runt dem, nattöppna dagis, en bra skola osv. Alla samhällets delar måste fungera i symbios med varandra.

Problemet i Gävleborg är att det är företagsamheten som inte fungerar tillräckligt väl och det är därför det är så viktigt att det blir ett nytt ledarskap i stadshuset.

Det är viktigt för företagsamheten men viktigast för dem som jobbar i koncernen Gävle kommun att få en ny ledning som återskapar arbetsglädjen och arbetslusten.

Inga kommentarer: