Sidor

torsdag 14 januari 2010

Är Alliansen i Gävle redo och väl förberedd för att ta över ledarskapet i kommunen?

Att ta över ledarskapet i en så stor kommun som Gävle kommer självklart att vara ovant för många, såväl för de politiker som ska göra det, men även för tjänstemännen som ska ställa om från ett socialistiskt tänkande där politikerna vet bäst till att göra det som är bäst för medborgarna och kommuninvånarna.

Det kommer att bli en omställning som måste förberedas noga från och med nu,fram till valet,och det pågår också ett mycket ambitiöst förberedelsearbete i alliansen i Gävle. De första 100 dagarna blir avgörande för hela mandatperioden. Själv ser jag fram emot att få lyfta bort cykelstället utanför SOS kiosken med en stor traktor. Sedan har vi många viktiga frågor att ta tag i. Ungdomsarbetslösheten, skolan, äldreomsorgen och näringslivspolitiken som måste förändras.

Min övertygelse är att vi kommer att få samma positiva utveckling i Gävle som man fick i Boden när alliansen tog över ledarskapströjan. Helt plötsligt fick kommunens anställda göra det som var bra för Bodens kommun och invånarna i Boden istället för att slaviskt följa det Socialdemokratiska partiprogrammet. Det har blivit en stor skillnad i Boden med arbetsglädje bland de anställda och en utveckling i det privata näringslivet som är makalös. Det har under en relativt kort period skapats över 2 000 jobb i näringslivet medan försvaret minskat sina anställda i kommunen.

Det finns ingen motsättning mellan ett bra företagsklimat där kommunens politiker och tjänstemän hjälper företagen att växa och andra politiska frågor. Tvärtom är man som politiker beroende av näringslivet och företagens förmåga att växa och bidra till ett större skatteunderlag.

Hade Gävle haft en lägre arbetslöshet och högre ekonomisk tillväxt så skulle man inte vara tvungen att panikspara inom kommunen.

Det finns många anställda i Gävle kommun som ser fram emot ett alliansstyre i Gävle. Tyvärr är Kommunal (och SKTF i Gävle) en kampanjorganisation för socialdemokraterna så de anställda i kommmunal och SKTF försöker sätta en annan mediabild än verkligheten.

Inga kommentarer: