Sidor

fredag 25 december 2009

Vilka journalister i Gävleborg är miljöpartister?

I Svenska Dagbladet skriver Per Gudmundson på ledarsidan om journalisternas egna politiska åsikter i en läsvärd krönika. Enligt Per så finns det en kraftig överrepresentation av miljöpartister i den svenska journalistkåren. Lägg sedan till att många andra journalister sympatiserar med vänsterpartier så finns förklaringen till att det nästan alltid problemformuleras ur ett vänsterperspektiv på nyhetsplats i media i länet. Hur många artiklar har du läst nu i jul om att en vanlig tvåbarnsfamilj har haft nästan 20 000 mer att köpa julklappar för?

Hur många artiklar har du sett där man analyserat miljöpartiets krav på att stänga kärnkraften och vad det skulle betyda för elpriset? Det är testat för att par veckan sedan när kärnkraften kördes med hälften och elpriset steg till 14.50 kronor per kilowatt!

När ska Magnus Lundqvist i Gefle Dagblad på konsumentplats analysera vilka konsekvenser miljöpartiets politik får för en vanlig Gävlebo? Vad betyder det för en barnfamilj att bensinpriset och elpriset fördubblas och att fastighetsskatten återinförs?

Inga kommentarer: