Sidor

torsdag 24 december 2009

Resegaranti för färdtjänst kunder införs i Luleå - Något för Gävle?

Enligt Norrbottens Kuriren inför nu Luleå kommun en färdtjänstgaranti för kunder som innebär att om bilen blir sen så betalar kunden en reducerad avgift eller ingen avgift alls.

Det är en helt annan kundattityd än i Gävleborgs län där man diskuterar från politiskt håll att kraftigt försämra färdtjänsten genom att göra längre beställningstider och andra kraftiga försämringar. Men det är klart,prioriterar man fel i den kommunala ekonomin så räcker inte resurserna utan då får man dra ner på kommunal basservice. Ska man ha en symfoniorkester så kostar det pengar och då får man dra ned på annat.

Här är delar av artikeln och hela artikeln hittar du om du klickar på rubriken;

Rabatt om bilen kommer för sent

Luleå kommun inför en resegaranti för färdtjänsten vid årsskiftet.
Halverad eller till och med slopad egenavgift om färdtjänsttaxin är sen. Resegarantin är en nyhet som införs vid årsskiftet. Det fanns med som ett ska-krav i den upphandling av färdtjänst som kommunen nyligen har genomfört.
- Vi vill ha ökad kvalité i det vi erbjuder våra medborgare, säger Pia Berglund, sektionschef på socialförvaltningen.


Kommunen har fastställt de ersättningsnivåer och tidsgränser som gäller för resegarantin. Om bilen är 15 minuter försenad blir det 50 procents avdrag på den egenavgift man betalar för färdtjänstresan. Om bilen är 30 minuter sen är avdraget 100 procent. Om bilen uteblir ska resecheckar motsvarande två egenavgifter betalas ut till den färdtjänstberättigade.


- Dessa egenavgifter ska bekostas av transportören, säger Pia Berglund.

Inga kommentarer: