Sidor

torsdag 31 december 2009

Fackliga ledare på Youtube - Barnombudsmannen.

På Youtube (klicka på rubriken)kan man lyssna på ett humoristiskt fackligt inlägg från 1976 - från Magnus och Brasse show. Det är bara att byta ut några ord så känner du igen retoriken från de fackliga ledarnas lönekrav 2010. Skillnaden är att Magnus och Brasse är lek och avtalsrörelsen 2010 blodigt allvar. Det är nu den svenska modellen kommer att prövas med ansvarsfulla fackliga organisationer som möter arbetsgivare som har gått och går igenom den värsta krisen på 100 år.

Det verkar vara ombytta roller i årets avtalsrörelse med arbetsgivare som värnar jobb och sysselsättning och fackliga organisationer som säger rent ut att det är ok att företag slås ut och att arbetslösheten ökar.

Så säger bara den fackliga representanten som inte har sina medlemmars bästa för ögonen. Det är bl a därför som tiden kommer att göra att LO och Socialdemokraterna kommer att bryta sina band.

De fackliga medlemmarna kommer inte att acceptera att så mycket pengar skänks till ett parti när alla partier idag arbetar för oss medborgares och löntagares bästa, inte minst det nya Arbetarpartiet Moderaterna.

Inga kommentarer: