Sidor

onsdag 30 december 2009

Är byråkrat största framtidsyrket frågar SVD ledarsida

Svenska Dagbladet frågar sig på ledarsidan idag om byråkrat är det kommande framtidsyrket i Sverige. Klicka på rubriken så kommer du till ledaren.

Även i Gävleborg har vi kunnat se hur socialdemokratiska politiker skär ner på vård skola och omsorg med ena handen för att prioritera att öka kostnaderna inom andra områden istället som är långt utanför den kommunala kärnverksamheten.

Det vore intressant om våra lokaltidningar skulle granska staberna på respektive kommun för att se vilka avdelningar det är som växt mest jämfört med antalet anställda i kommunernas kärnområden. Vi vet att Gävle kommun driver Gävles största event och marknadsavdelning. Hur många lärare skulle man få för bara den lönekostnad som finns och till det ska man lägga driftsbudgeten i form av köp av annonser etc.

I Sandviken får skattebetalarna betala 1.5 miljoner för ett privat konsultbolag istället för att lägga motsvarande summa på bättre skolböcker. Det handlar som alltid om att prioritera rätt i den kommunala ekonomin.

Inga kommentarer: