Sidor

onsdag 30 september 2020

Pressmeddelande; Otillräckligt antal vargar som ska skjutas i Gävleborg men ett steg i rätt riktning med licensjakt i Gävleborg!

Pressmeddelande; Otillräckligt antal vargar som ska skjutas i Gävleborg men ett steg i rätt riktning med licensjakt i Gävleborg!

 

Länsstyrelsen Gävleborg har meddelat hur många vargar som får skjutas i Gävleborg i en kommande licensjakt. Det är ett steg i rätt riktning med licensjakt i Gävleborg men nivåerna är helt otillräckliga med tanke på antalet vargar som finns i Gävleborg jämfört med länets andel av det totala antalet vargar i Sverige som är beslutat av Sveriges Riksdag säger riksdagsledamot Lars Beckman (M) i en kommentar.

 Man måste kunna bedriva fåravel, jordbruk och hästgymnasium även i Gävleborg utan att känna en befogad oro för varg. Föräldrar i Lingbo och Kilafors ska våga släppa ut sina barn att leka i skogen.

  • Enligt riksdagens beslut ska vargen vara väl utspridd över hela landet utom i renbetesland och på Gotland och med så låga nivåer på antalet vargar i licensjakten i Gävleborg så kommer inte riksdagens beslut att nås.
  • Det är regeringens ansvar att säkerställa att riksdagens beslut följs och här måste nu regeringen agera skyndsamt i ett regleringsbrev inför 2021.

 

För fler kommentarer, kontakta gärna mig 070 361 36 96

 

Inga kommentarer: