Sidor

fredag 5 februari 2016

Finns det något som är värre än pedofiler? Tveksamt men alla människor har rätt till en rättegång - i domstol - och inte i media av Gefle Dagblad...

Den välkände Gävleprofilen som Gefle Dagblad märkligt nog har valt att kalla polischefen döms nu sakta men säkert av Gefle Dagblad och andra medier. Personligen så anser jag att pedofiler är en av de lägst stående varelserna på jorden som finns, och är personen skyldig till ett brott så borde hen dömas hårt och länge, men nu har vi hamnat i ett mycket märkligt läge. Media skriver den ena artikeln efter den andra och spekulerar i olika versioner om vad som har hänt - men personen är ju faktiskt inte dömd i domstol vad jag vet. I allmänhetens ögon är självklart personen redan dömd och det är inte osannolikt att det här är en stor rättsskandal som Lilian Sjölund har skrivit om i sin ledare.

Det är alltså en mix av polisen som inte verkar ha gjort sitt jobb och en välkänd person i mediekretsar som gör att det mesta går fel? En person som är så välkänd som den som nu GD  skriver om - och som hela mediesverige och en stor del av Gävleborna vet men det är - blir sannolikt särbehandlad av polisen som har slarvat/missköt sig,  men nu även av media. Vi vet inte alls om det har skett något brottsligt eftersom det inte har varit någon rättegång. I en rättstat så är alla människor - även utpekade pedofiler - oskyldiga till dess att de har blivit dömda. Det verkar vara en dålig ordning med Gefle Dagblads folkdomstol.

Det bästa för alla vore sannolikt en rättegång så att personen kan bli dömd eller frikänd.

På motsvarande sätt som Carina Blank (S) mfl misstänkta bjudresor av Furuviksparken till USA borde ha prövats i domstol. Carina Blank fick ju aldrig möjlighet att bli frikänd i domstol på grund av det misstänkta mutbrottet eftersom åklagaren aldrig åtalade henne, pga hennes misstänkta brott inte kunde styrkas enligt åklagaren. Hur en rättegång hade slutat vet man dock inte.


Inga kommentarer: