Sidor

torsdag 25 juni 2015

Hur påverkar tranor den svenska livsmedelsproduktionen? Företagsbesök idag hos Alborga potatis!


PRESSINBJUDAN
Moderaterna i Riksdagen


Hur påverkar tranor den svenska livsmedelsproduktionen?

 Torsdag den 25 juni besöker riksdagsledamot Ulf Berg (M), kommunfullmäktigeledamot Lars Beckman (M) och LRF Gävleborg Alborga potatis. Syftet med besöket är att diskutera hur konkurrenskraften kan stärkas i den svenska livsmedelsproduktionen och hur fler jobb därmed kan skapas i Gävle, Gävleborg och Sverige.

En konkret fråga som kommer att avhandlas på mötet är hur Länsstyrelsen Gävleborg agerar när jordbruksföretagarnas marker påverkas negativt av tranor och andra djur. Fungerar systemet som det är tänkt med ersättning och skydd av marker? Är handläggningen tillräckligt snabb och hur fort betalas ersättningar ut till jordbruksföretagarna?

Nya Moderaterna vill ta ansvar för hela Sverige och utveckla och förnya politiken. Besöket i Gävleborg är en del av den processen. Ulf Berg är Moderaternas landsbygdspolitiska talesperson och därmed ytterst ansvarig för att leda arbetet i miljö- och jordbruksutskottet i Sveriges Riksdag för Moderaterna. Ulf Berg är även aktiv i riksdagens Skatteutskott och den diskussion som berör frågan om Skatteverkets närvaro i hela Sverige.

Tid: 25 juni, kl. 11.30
Plats: Alborga potatisskaleri, Alborgavägen 27, Valbo

 Närvarande: Riksdagsledamot Ulf Berg (M), kommunfullmäktigeledamot Lars Beckman (M), Lotta Zetterlund LRF Gävleborg, Gun Eriksson Alborga potatisskaleri.

Kontaktuppgifter: Lars Beckman 070 432 96 00 Ulf Berg 070 250 43 40 Lotta Zetterlund 026-24 59 89

 

 

Inga kommentarer: