Sidor

fredag 24 april 2015

Alliansen gjorde en historisk march men media var tysta - men hur kommer samma media att göra 1 maj?

I valrörelsen 2014 så arrangerade Alliansen ett historiskt demonstrationståg. På plats var alliansens 4 partisekreterare och vi var hundratals partiaktiva i alliansen som marscherade för förändring i Gävle.

Intresset från SVT Gävleborg och SR Gävleborg var noll. Inte ett inslag eller en nyhet om den första historia alliansmarschen någonsin i Gävle. Det betyder rimligtvis att de statliga mediaföretagen har tagit ett aktivt beslut att inte uppmärksamma demonstrationståg. SR och SVT påstår själva att de är politiskt neutrala, även om vi vet att 8 av 10 medarbetare röstar rött där.

Det var en intressant artikel i tidningen Neo om vänstervridningen på SR som jag tycker att du ska läsa!

Eftersom SR och SVT valde att avstå från att rapportera om demonstrationståg för alliansen i Gävle så får man förutsätta att de då väljer att vara tyst om socialisternas och kommunisternas demonstrationståg den 1 maj. Om man inte gör det, så bevisar man väl i själva verket var de hör hemma i det politiska landskapet? Själv kommer jag ihåg när Hasse Persson satt i sitt förmiddagsprogram och småpratade så där mysigt med lyssnarna om de skulle gå ut och demonstrera eller inte, som att det vore naturligt att demonstrera den 1 maj.

I år finns det dock en anledning för de socialdemokratiska gräsrötterna att protestera mot regeringen och mina debattartiklar i det ämnet hittar du i GD och AB.
Inga kommentarer: