Sidor

måndag 2 mars 2015

Vilket är allvarligare för SVT Agenda? En kommunal skola som stängs av ett skyddsombud eller att friskolor kan göra vinst?

Igår sände SVT Agenda ett inslag med LO. SVT hade uppenbarligen köpt LO retorik rakt av (vilket kanske inte är så konstigt när 8/10 medarbetare på SVT röstar mörkrött) men de borde ju i alla fall försöka vara lite opartiska.

Igår handlade inslaget som att LO tyckte att s regeringen är för långsam med att stänga ned valfriheten i Sverige på välfärdsområdet, genom att införa vinstförbud enligt LO.

Det inslaget istället borde ha handlat om var självklart varför LO inte driver frågan om en bättre kvalite i välfärden, och då handlar frågan istället främst om varför de offentligt drivna verksamheterna har en lägre upplevd kvalite än de privata verksamheterna. Igår hade SVT Agenda kunnat illustrera det med att man hade ställt LO (och S ) mot väggen om den stängda kommunala skolan i Malmö men om det var man tyst. Knäpptyst. Istället fick LO helt utan kritiska motfrågor framföra sin vänsterretorik, och sedan följde programledaren upp det med att ställa samma LO frågor till s politikern. Tänk om SVT hade förvånat genom att ställa frågan till LO; - Hur kommer det sig att ni driver frågor om att man ska minska valfriheten i Sverige, när det stora problemet är att ett skyddsombud får stänga ned en kommunala skola i Malmö? 

Men det blir säkert 7 dagar i veckan före det att SVT driver en opartisk retorik på nyhetsplats. Jonas Sjöstedt behövde inte ens vara med i studion den här söndagen utan SVT ställde frågorna åt honom och vänsterpartiet.

Inga kommentarer: