Sidor

tisdag 26 augusti 2014

Rundabordssamtal i Gävle idag om hur jobben kan bli fler och jobben kan behållas i företagen!

Idag har jag ett rundabordssamtal med företagare i Gävle om hur jobben kan bli fler, men även om hur jobben kan behållas i befintliga företag. De olika oppositionspartierna har mycket skarpa förslag riktade direkt mot företagen som skulle orsaka väsentligt högre arbetslöshet om de genomfördes.

Här är inbjudan som har gått ut till företagen i Gävle;
Höstens riksdagsval är det viktigaste någonsin. Vi står inför ett sällan skådat systemskifte om Sverige skulle få en mörkröd regering efter valet. Ifall olyckan är framme riskerar i synnerhet företagsamheten att drabbas av ett allvarligt bakslag. Ökade kostnader, vilket är den främsta konsekvensen av oppositionens politiska förslag, skulle leda till minskad lönsamhet och förlorade arbetstillfällen vilket i sin tur bidrar till att öka utanförskapet.
Hela eller delar av oppositionen vill:

1.      Avveckla ROT avdraget
2.      Avveckla RUT avdraget
3.      Fördubbla momsen på mat på restauranger
4.      Fördubbla arbetsgivaravgiften för unga
5.      Snabbavveckla kärnkraften i Sverige
6.      Återinföra arvs och gåvoskatten
7.      Återinföra förmögenhetsskatten
8.      Införa en kilometerskatt på 14 kronor per mil för tung trafik i Sverige
9.      Lagstifta om rätt till heltid
1-.  Förbjuda bemanningsföretag
Var för sig är dessa förslag skadliga för jobben och företagsamheten i Sverige men tillsammans blir det förmodligen en effektiv giftcocktail. Det finns till och med politiker från vänsterpartiet som anser att medarbetare i tjänsteföretag är tjänstefolk.

Hur skulle de här skarpa politiska förslagen från oppositionen påverka ditt företag och möjligheterna att behålla dina anställda?

 Jag vill bjuda in dig till ett informellt rundabordssamtal där du ges möjlighet att berätta om hur dessa skarpa förslag skulle påverka ditt företag och vad du istället vill se att vi moderater och alliansen gör för att du ska kunna växa med ditt företag i Gävleborg. Det är värdefull information för Nya Moderaternas riksdagsledamöter från länet, Tomas Tobé, Margareta B Kjellin och mig under den valrörelse som pågår för fullt.

Inga kommentarer: