Sidor

fredag 23 maj 2014

Ska bara familjer med hög inkomst ha rätt att välja skola - det blir konsekvensen av S och V politik.

Jag har tillbringat ett par timmar på Vasaskolan idag. Det var många på skolan som kom fram och ville prata politik - vilket bådar gott för samhällsintresset. Moderaterna har en mycket aktiv och framgångsrik MSU och MUF verksamhet både på Vasaskolan och i Gävleborg. Idag sätter sig 34 MUF:are och åker till Stockholm på kickoff med Fredrik Reinfeldt ikväll för den sista helgens valkampanjande! (Det är en nyhet som du inte kommer att höra i P4 Gävleborg eller läsa om i Arbetarbladet)

En fråga som kom upp var vinster i skolan för dem som driver dem. Det som inte är lätt att veta för dagens unga är att veta hur gårdagens socialdemokratiska system såg ut. Innan vi hade valfrihet i skolan för alla barn och unga i Sverige så var det bara de rika som hade möjlighet för sina barn. Idag kan vem som helst i Gävle - oavsett familjens inkomst - välja skola. Därför har också Engelska skolan blivit den största grundskolan i vår kommun.

Det s och v vill göra men inte törs är att stänga skolan, men det man gör istället är att säga lite förrädiskt är att man vill förbjuda vinster för privata företag. Slutresultatet blir samma sak. Engelska skolan och andra skolor stängs. Då skulle det bli som tidigare bara de rika som hade råd att betala för sina barns skolgång i privata skolor. Det är ett system som jag är starkt motståndare till, utan jag och Moderaterna vill att alla barn och unga ska få rätt att välja till, eller att välja bort, den skola som man vill gå i. Med S och V vallöfte i Gävle och på nationell nivå skulle alltså Engelska skolan och andra friskolor försvinna från Gävle.Inga kommentarer: