Sidor

tisdag 27 maj 2014

Moderaterna ökar 10 % jämfört med EP valet i dagens SCB. Det är alltså ett helt öppet läge i de allmänna valen i höst!

Just nu har självklart vissa medier högtidsstunder eftersom 8 av 10 journalister röstar rött i Sverige. Då gäller det att inte spela med utan att fokusera på den egna uppgiften och agendan. Att vinna de allmänna valen i höst.

Enligt SCB idag så får Nya Moderaterna ca 23% vilket alltså är en ökning med + 10 % jämfört med EP valet i söndags. Hur tror du att de 8 av 10 som röstar rött vinklar nyheten? Ökning med 10 % för M eller att vi sjunker?

Det är ett helt öppet läge inför de allmänna valen i höst och när man läser SVT Valu så finns det en mycket bra information där för oss. En är att väldigt många väljare bestämmer sig för parti väldigt sent. Väljarna är alltså i allra högsta grad möjliga att påverka för oss. En annan är att av de som är sjukskrivna och satta i ett utanförskap så röstar en majoritet på S och V. De som arbetar röstar i stor utsträckning på alliansen och Nya Moderaterna. När så stor andel av den som arbetar stannade hemma och inte röstade i EP valet så blev det också ett skevt valresultat. I valet i höst - som många uppfattar som ett riktigt val - så är det viktigt att vi i alliansen och Nya Moderaterna talar om vad vi vill göra under nästkommande mandatperiod. Där blir det jobben mot bidrag.

Mitt enkla löfte är att vi ska arbeta för att du ska ha 100 % av en lön och inte 64 % i bidrag, som är resultatet med V MP S politik. Det bästa skyddsnätet mot att vi ska ha ett generöst välfärdssystem är att den som kan arbeta gör det, för att hjälpa den som inte kan det. När S försökte lösa arbetslösheten med att förtidspensionera bort arbetsföra människor så användes resurser till transferingssystem istället för att ge förstärkningar till vård skola och omsorg.

Det är ett viktigt budskap från oss moderater. Vi vill att det ska löna sig att arbeta och vi vill att alla ska kunna arbeta efter egen förmåga.


1 kommentar:

Anonym sa...

Du är både så aningslös ("ökat" efter EP-valet - fniss!) och så troende "Det bästa skyddsnätet mot att vi ska ha ett generöst välfärdssystem") att det nästan blir lite rart.