Sidor

fredag 16 maj 2014

Moderaterna ger klart besked i bärplockningsfrågan!


PRESSINBJUDAN 160513            

 

Moderaterna ger klart besked i bärplockningsfrågan!

Den 16 maj besöker Moderaternas talesperson i landsbygdsfrågor Ulf Berg tillsammans med riksdagsledamot Lars Beckman LRF Gävleborg för en träff med LRF ordförande i Gävleborg Maria Jonsson. De senaste åren har problemen under bärplockarsäsongen varit omfattande och Nya Moderaterna ser allvarligt på frågan. För en tid sedan arrangerade de Moderata Riksdagsledamöterna i Gävleborg och Dalarna ett gemensamt seminarium i Riksdagen.

 Ulf Berg och Lars Beckman kommer att redovisa för partiets syn på bärplockning och informera om Nya Moderaternas ompositionering i frågan.

-       Markägare har idag inte rätt att säga nej till plockning eller ens få någon ersättning från bären. Detta trots att bärplockarna kan ställa till med stora problem. Markägare känner sig ofta rättslösa och detta ser vi på Moderaterna som ett mycket allvarligt problem, säger Ulf Berg (M).

 

-       Bärplockare från andra länder gör en stor insats för att ta reda på de bär som kan plockas säger Lars Beckman (M) men det måste ske på ett sätt som inte orsakar konflikter. Det är enbart ca 10 % av de svenska bären som plockas i Sverige så frågan handlar inte om brist på bär utan om förhållandet mellan markägare och bärplockare och uppköpare av bär.

 

 
Kontaktuppgifter:


Ulf Berg, Riksdagsledamot i skatteutskottet Dalarnas län: 070-250 43 40

 Lars Beckman, Riksdagsledamot Gävleborg: 070 361 36 96

 

 

Inga kommentarer: