Sidor

fredag 28 februari 2014

Gävle kommuns resebyrå riskerar mindre jobb vid den kommande alliansvalsegern!

Det finns ett företag som riskerar mindre jobb åt Gävle kommun vid den kommande alliansvalsegern och det är den resebyrån som bokar biljetter och boende åt Gävle kommun. S kommunalråd Carina Blank och Pär Johansson reser nu återigen på en resa till Sydafrika. På kommunfullmäktige i måndags försökte jag ställa frågan om vilken nytta det är för Gävleborna med alla dessa lyxresor som går till Frankrike Sydafrika USA eller vart nu s kommunalråden brukar åka. Gefle Dagblad skrev en utmärkt ledare om det för någon vecka sedan.

Gävle har stora och allvarliga bekymmer på arbetsmarknaden med en skyhög arbetslöshet vilket drabbar såväl kommunen som medborgarna. Att då som Blank och Johansson gör sätta sig på ett plan ned till Sydafrika är verkligen en felaktig prioritering men det är väl inte lika glamoröst att sätta sig i bilen och åka runt till Gävles jobbskapare och ställa frågan: Vad kan Gävle kommun göra för att förbättra företagsklimatet så att det blir fler jobb?  Då är det enklare att fly till Sydafrika och mysa runt i värmen. Nyttan för Gävleborna? Det vägrade kommunfullmäktiges ordförande att den frågan togs upp på KF. Om han är med på samma resa? Japp.

Gävleborna kan få ett stopp på alla resor och sätta fokus på Gävlebornas bästa istället genom att rösta fram en tydlig Moderatledd allians i Gävle kommun. Vi Moderater röstade självklart nej till samarbete med Sydafrika.Inga kommentarer: