Sidor

fredag 31 januari 2014

Rödgrönt kaos i Danmark. Val avgörs i Sverige på valdagen.

I Sverige är väljarna bortskämda med en stabil och trygg alliansregering som tar ansvar för hela Sverige. Vad tycker då väljarna i våra grannländer som har provat på att ha en socialistisk regering?

I Danmark är det rödgrönt kaos där det ena regeringspartiet nu lämnar regeringen. S har extremt låga opinonssiffror. Dalarnas Tidningar Jens Runnberg skriver om det idag.

I Frankrike så har man aldrig tidigare uppmätt så låga opinionssiffror någonsin för en president. I Sverige hyllades han självklart i samband med valrörelsen eftersom han var socialist men det franska folket är inte nöjd med den socialistiska politiken.

I Norge fick socialdemokraterna lämna ifrån sig regeringsmakten eftersom det norska folket inte var nöjda med socialismen. På Island fick S ett valresultat under 15%.

I Finland så vann vårt systerpartis kandidat presidentvalet överlägset över den socialistiska kandidaten. Så här man kan man fortsätta land efter land.

Hur ser det då ut i Sverige? Det som inte media är riktigt bra på att belysa är att s ligger på en mycket mycket låg nivå. Ett oppositionsparti som lovar allt till alla borde självklart ligga högre. Fråga oss moderater som varit med länge. När vann vi val? Jo, det gjorde vi i mellanvalsperioderna. När det sedan blir på riktigt och alternativ ställs mot varandra så blir det något helt annat än opinionssiffror.

Ta exempelvis en Sandvikanställd som ska gå och rösta. Vill den personen ha avvecklad kärnkraft som v och mp kräver? Vad skulle det betyda för jobben på Sandvik när kostnaderna höjs för det enskilda företaget med 350 miljoner per år i ökade kostnader? Hur många färre jobb blir det när det införs en skarp kilometerskatt på 14 kronor per mil för tung trafik som kostar Sandvik 20 miljoner per år?

Vad betyder det med 59 000 mindre att röra sig med för en barnfamilj där hon jobbar på just Sandvik och han arbetar inom vården? Gör inte det skillnad för en barnfamilj att få så mycket mindre disponibel inkomst som V budget ger?

Så det kommer nästan opinionsundersökningar varje dag just nu, och de går och upp ned. Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterade SVT undersökning om regeringsalternativ på ett klokt sätt. SVT har ställt frågan om rena fantasier.

Statsministern konstaterade;

– SVT har ställt verklighet mot fria fantasier. Den verklighet som finns för människor är en moderatledd regering sedan drygt sju år tillbaka. Men vad en socialdemokratisk ledd regering är, det är helt oklart för mig. Vilka partier ingår i den, vilka förslag har de förberett, vad har de tänkt göra med Sverige?, säger han till SVT Nyheter.

– Jag tycker att det är viktigt att väljarna får veta vad en socialdemokratiskt ledd regering är för något och vad de går till val på. Det är i alla fall okänt för mig, säger han.

--

Så det vi i alliansen ska fortsätta göra är att ta fram förslag och lösningar till att förbättra Sverige. Sedan kommer en förvånad och chockad mediakår (jag skulle inte vilja vara på SR / SVT fikabord vid en fortsatt alliansregering) att förvånas över att inte väljarna trodde på deras vänsterretorik och vänsterspinn.
Inga kommentarer: