Sidor

måndag 13 januari 2014

Öppet läge inför valet!

Metro skriver om en ny opinionsundersökning idag som visar att alliansen har tagit in ett stort försprång mot s v och mp. Som alla opinionsundersökningar ska man ta dem med en nypa salt. Val avgörs av väljare på valdagen när det finns tydliga alternativ att ta ställning till. Det finns det inte idag och därför är också andelen osäkra väljare mycket stort. I en undersökning som jag såg i helgen var det närmre 25 % osäkra väljare, som inte ville uppge block/parti. I ett sådant läge blir också opionen lite konstig eftersom det är många alliansväljare som känner sig osäkra medan socialister och kommunister har sin kärna av (missnöjes)väljare.

För oss i Moderaterna återstår att fortsätta att berätta hur vi vill utveckla Gävle Gävleborg och Sverige. Vi har mycket kvar att göra och eftersom samhället förändras hela tiden uppstår också behov av att fortsätta utveckla politiken och samhället.

Det värsta som finns är partier som säger att eftersom vi har haft samma politik sedan Ådalen 31 så ska ni rösta på os(s). Världen rör sig framåt och vi med den och därför är det viktigt att ha en politik som förändras efter de nya utmaningarna.

Inga kommentarer: