Sidor

torsdag 23 januari 2014

Expressens chefredaktör redogör på sin blogg om sin syn på vad en företagare får och måste agera när politiska beslut påverkar företaget.

Thomas Mattsson skriver på sin blogg om den kampanj som twittervänstern dragit igång mot Max. Tänk nu tanken om alliansen skulle föreslå att kvällstidningar ska betala dubbel moms och tredubbel reklamskatt. Tror du då att Arbetarbladets och Aftonbladets chefredaktörer skulle vara tysta? Eller att vi lovade att ta bort de 17 miljoner per år  - av skattemedel som tas från skolan - som ges som presstöd till Arbetarbladet? Tror du då att AB ledare skulle vara tyst i samhällsdebatten?

Min erfarenhet är tvärtom att för många företagare är tysta i samhällsdebatten av rädsla för den debatt som nu främst Alliansfritt Sverige med gott stöd av Aftonbladet piskar upp. S V och MP vill självklart att näringslivet ska vara tyst och inte berätta om konsekvenserna för jobben med de rödgrönas politik.

Mitt råd till företagen. Var inte tyst och låt er inte skrämmas till tystnad av S! Det är er skyldighet att berätta om vilka konsekvenser det blir för jobben och tillväxten när S V och MP chockerhöjer skatterna med mellan 30-90 miljarder.

Inga kommentarer: