Sidor

tisdag 17 december 2013

Miljonerna rullar för Gävles skattebetalare när v mp och s leker företagare i vindkraftsbranschen!

Om en privatperson startar och driver företag så tar den personen en personlig risk. Ofta får du sätta ditt hus och hem i pant, för att göra det du tror på. När s v och mp politiker leker företagare med Gävlebornas pengar så tar de inte någon personlig risk. När de misslyckas med affärerna så höjer de helt enkelt skatten, och använder pengarna till att skjuta in i vindkraftsföretag, och till idrottsanläggningar. Vi moderater är djupt kritiska till att miljonrullningen fortsätter och vill sälja vår andel i vindkraftsbolaget så snart som möjligt, men v mp och s vägrar. De vill tydligen fortsätta skjuta in mer pengar i kommunala förlustbolag.

Det media skulle behöva granska (ordentligt) är hur affärerna har skett mellan det kommunala bolaget Gävle Energi, och det offentligt drivna vindkraftsbolaget. Finns det interfakturering som har skett så att det egentligen är större förluster än som har redovisats offentligt? Man kan misstänka att s har gjort allt de kunnat för att dölja den här soppan.

När du läser att Vänsterpartiet vill ha offentligt driva företag istället för privata, skänk då en tanke till hur v s och mp politikerna har lyckats med de bolag som man driver. Att man lyckas med att göra vinst i monopolföretag som Gävle Energi är inte så konstigt, men i de branscher där det krävs kompetens orsakar man mångmiljonförluster för Gävleborna.

En enkel rågång är att politiker stiftar lagar och regler, dvs förutsättningarna, och företagsamma människor driver företag. Med egen insats och egen risk, men också möjligheter att tjäna pengar på sin idé. Ge mig ett exempel på där socialdemokraterna/fackföreningsrörelsen har lyckats att driva ett företag med vinst utan konkurs? (Då menar jag inte Arbetarbladet där skattebetalarna sköt till 16 miljoner per år i presstöd)Inga kommentarer: