Sidor

fredag 11 oktober 2013

s v och mp i Gävle planerar nya idrottsanläggningar för en halv miljard och höjer skatten med 75 öre. Vad hände med vård skola och omsorg?

S i Gävle planerar en skattechock i Gävle med stöd av v och mp. 75 öre tänker man höja skatten med, vilket motsvarar en konsumtionsindragning för en barnfamilj med 5000 kronor per år. Sedan tidigare har landstinget höjt skatten med 2000 kronor per år för samma barnfamilj.

En barnfamilj i Gävle får alltså ca 7000 mindre att röra sig med per år. Det kan vara skillnaden på den nya kläderna till skolavslutningen eller semesterresan. Samma barnfamilj skulle få ca 20 000 mer att göra sig med i alliansstyrda Uppsala jämfört med s v mp styrda Gävle.

Hur tänker då s använda pengarna? Trodde du att de kommer att gå till en bättre skola vård och omsorg? Skulle den kopplingen finnas skulle vi redan ha den bästa skolan eftersom vi tillhör de kommuner i Sverige som har högst skatt i Sverige, och snart i världen.

Läs den här insändaren från s så ser du vad skattehöjningen på 5000/år kommer att gå till. Hoppas att du gillar fotboll och konserter så att du får tillbaka lite av pengarna.

Inga kommentarer: