Sidor

måndag 26 augusti 2013

Löfven är politikens jultomte.. Rättvis beskrivning av Löfven vid en samlad bedömning..

Expressen skriver om socialistledarens tal idag..Det är inte trovärdigt att lova allt till alla eller som man skriver i sin ledare;

Löfven framstår alltmer som en politikens jultomte. Skolan, äldreomsorgen och sjukvården ska bli bättre. A-kassan och sjukförsäkringen ska rustas upp. Stora belopp ska pumpas in i arbetsmarknadspolitiken så att inga ungdomar ska behöva gå arbetslösa mer än 90 dagar och långtidsarbetslösa garanteras jobb till avtalsenliga löner. Bostadsbyggandet ska kickas i gång igen.

Ovanpå denna klapputdelning kommer alltså löftena om att sluta skattegapet för landets pensionärer liksom att behålla ett femte jobbskatteavdrag.

Denna exempellösa generositet skulle bli mer begriplig om Socialdemokraterna åtminstone dömde ut överskottsmålet. Men icke. S angriper tvärtom regeringen för att slarva med statsfinanserna.
Det går inte ihop, för att uttrycka sig milt. Socialdemokraterna kommer att pressas allt hårdare på svar i takt med att valdagen närmar sig. Vid årsskiftet genomförs med största sannolikhet det femte jobbskatteavdraget. Ska S även efter det fortsätta att låtsas som att man har dessa pengar till godo i sitt budgetförslag samtidigt som man lovar att behålla skattesänkningarna?

I så fall infinner sig frågan vilka S-reformer som ska offras för att ge plats för alliansens skattesänkning? Och hur ska man kunna sluta skattegapet för pensionärerna när reformutrymmet är lika med noll under nästa mandatperiod, enligt Konjunkturinstitutet?

Svensk politik skulle må bra av en riktig konflikt om skattesänkningarna, inte en påhittad.Inga kommentarer: