Sidor

tisdag 16 juli 2013

Arbetarbladet glömmer bort att berätta att utanförskapet har minskat stort sedan 2006 i länet..

Arbetarbladet har en artikel idag om att försörjningstödet i Gävle har ökat. Det är sant - och det har det gjort sedan 1991, dvs så länge som det finns statistik på Socialstyrelsens hemsida. Välj Gävle kommun och alla år så kan du se utvecklingen av försörjningstöd.

Det är också så samhällets yttersta skyddsnät ska fungera. Den som behöver hjälp med sin försörjning ska få försörjningstöd.

Det Arbetarbladet dock glömmer att berätta för läsarna, är att det totala utanförskapet har minskat kraftigt i Gävle och Gävleborg. Från 25 % i utanförskap till 18 % idag. Eller uttryckt så här; Tidigare var det var 4;e person i vuxen ålder i länet som inte arbetade och idag är det var 5;e person som du ser som är i utanförskap.

Det är fortfarande på tok för många som inte har ett eget jobb att gå till, och vi arbetar varje dag i alliansen för att förbättra läget på arbetsmarknaden, så att fler kan få ett eget jobb att gå till. Ska den nationella politiken få full effekt även i vårt län, så är det viktigt att vi får fler alliansstyrda kommuner. Det är för stora skillnader mellan s styrda kommuner i Gävleborg med allianstyrda kommuner i Uppland exempelvis i nivån på arbetslöshet.Inga kommentarer: